Lisbeth Imbo verlaat De Morgen

Lisbeth Imbo stopt als hoofdredacteur bij De Morgen. Dat heeft ze zelf beslist. Imbo, die voorheen naam maakte als radio- en tv-anker, voelt dat het tijd is voor een verdere stap in haar carrière binnen de Persgroep. Dat meldt De Persgroep, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Humo.

Imbo vormde bijna 3 jaar lang samen met An Goovaerts een duo bij De Morgen. In die periode werd de krant volgens De Persgroep omgevormd tot een multimediaal nieuwsmerk, "dat opnieuw groeide in aantal lezers en abonnees".

"De vernieuwde website zorgde ervoor dat De Morgen in de kwaliteitsmarkt de grootste digitale groeier werd. De vernieuwde krant werd overigens uitgeroepen tot 'World's best designed newspaper'. De Morgen is dus meer dan ooit klaar voor de toekomst. Iets waar Imbo, samen met An Goovaerts, hard aan gewerkt heeft", luidt het in mededeling van De Persgroep.

Imbo zegt zelf dat het tijd is voor een verdere stap in haar carrière binnen De Persgroep. "De Morgen mee sturen was een onwaarschijnlijke rollercoaster, maar nu is het tijd voor iets nieuws. De Persgroep is een groot bedrijf met veel kansen. Die wil ik niet laten liggen", aldus Imbo.