Pearl Jam weigert optreden na 'wc-wet'

Ook rockgroep Pearl Jam heeft beslist om zijn optreden in de Amerikaanse staat North Carolina te annuleren uit protest tegen de anti-LHBT-wet. Dat is een wet die de LHBT-gemeenschap (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders) verbiedt om juridische stappen te nemen wanneer zij ongelijk behandeld worden. De muziekband vindt dit een discriminerende wet voor de gemeenschap.

“Met veel spijt moeten wij de show in Raleigh in North Carolina annuleren. De pas aangenomen walgelijke wet moedigt het discrimineren van een hele groep Amerikanen aan", schrijft zanger Eddie Vedder op de Pearl Jamwebsite.

Wc-wet
Vorige maand heeft de Republikeinse gouverneur van North Carolina Pat McCrory tekende de wet, die ook bekendstaat als de 'wc-wet'. Volgens die wet mogen transgenders alleen nog openbare toiletten gebruiken die passen bij hun geboortegeslacht. Verder kunnen LHBT's niet meer naar de rechter stappen als ze worden gediscrimineerd vanwege hun geaardheid.

De wet heeft sindsdien geleid tot een storm van protest, onder meer in de muziekwereld. Buiten Pearl Jam hebben ook zangers Bruce Springsteen, Bryan Adams en oud-Beatle Ringo Starr geweigerd om op te treden in North Carolina.