5 doden na slechte drugs op festival

Vijf jongeren tussen de 21 en 25 jaar oud zijn overleden  nadat ze mogelijk vergiftigd waren geraakt door slechte drugs tijdens een elektronisch muziekfestival in Buenos Aires. Dat deelde een verantwoordelijke van de hulpdiensten mee. Vijf anderen moesten in ernstige toestand naar het ziekenhuis overgebracht worden.

"De autopsie moet uitsluitsel brengen over hun doodsoorzaak, we moeten kijken welke middelen ze geslikt hebben", zei Alberto Crescenti van de spoeddiensten. "De jongeren verloren het bewustzijn en vielen al snel in een coma", voegde hij eraan toe. De toestand van de vijf jongeren in het ziekenhuis, waaronder een meisje van 18, is zeer ernstig. De spoeddiensten werden bij dageraad naar het Time Warp Argentina-festival geroepen, toen er al twee doden waren gevallen.

Time Warp werd in 1994 in Duitsland gelanceerd en werd vanaf dan in verschillende wereldsteden gehouden. Het was de derde editie in de Argentijnse hoofdstad, waarvoor 10.900 tickets waren verkocht. Die was gepland op 15 en 16 april, maar de tweede nacht werd geannuleerd.