Sergio Herman wordt frietenbakker

Sterrenchef Sergio Herman opent dit jaar nog op vijf locaties een 'Frites Atelier'. Daar zal hij het favoriete gerecht van de Belg serveren: frieten. “Het wordt iets simpels, maar wel topkwaliteit”, klinkt het.

Samen met topkoks Pieter Munten en Lhassan Ait Ali start Sergio Herman een nieuwe zaak op verschillende locaties. De eerste zou in juni de deuren openen.

"Ik werd er knettergek van"
Herman zou een groot liefhebber zijn van frieten. “We reden vroeger bij Oud Sluis al ’s nachts naar België, daar hebben ze de beste frieten”, zegt de sterrenchef.

De chef-kok heeft meer dan een half jaar geëxperimenteerd met frieten. Hij proefde honderden aardappelen en probeerde alle bakmethodes en sauzen uit. ‘Ik werd er knettergek van. Ik streef altijd naar perfectie, ook als het frieten zijn’, zegt de chef-kok.De eerste locatie opent in juni in de Nederlandse stad Den Haag. De andere vier locaties in Nederland zouden dit jaar nog ook de deuren openen.

Sterrenrestaurants
Sergio Herman was de chef-kok van de sterrenzaak Oud Sluis tot 2013. In 2010 zag zijn strandhotel Pure C het levenslicht en in 2014 opende hij het sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen.