'Black' ook in Zuid-Europa in cinemazaal

'Black', de veel besproken film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, gaat eind juli in drie landen tegelijkertijd in release. De film komt dan in Spanje, Italië en Portugal uit op digitale televisie en in de cinemazalen. Ook in het Verenigd Koninkrijk komt 'Black' eind deze zomer in de zalen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De Spaanse rechten van de film werden gekocht door Karma Films, dat in zijn portfolio internationale toppers heeft als 'Rams', 'Song of the Sea' en de documentaire 'Demain'. De Spaanse distributeur verdeelde in het verleden ook al Vlaamse films als 'Hasta la Vista' en 'Ben X'.

Gelijktijdig met de Spaanse release komt 'Black' ook in Portugal in de zalen via Alambique, distributeur van onder meer 'Embrace of the Serpent' en het 'Le Tout Nouveau Testament'. De Italiaanse distributeur is Feltrinelli-Wanted, bekend van 'Our Last Tango' en 'Salinger'.

Voorts werd de film opgenomen in de catalogus van de Britse distributeur Vertigo Films ('Learning to Drive', 'Spring Breakers'). De film komt wellicht tegen het einde van de zomer uit in het Verenigd Koninkrijk.

'Black' blijft ook scoren op het internationale festivalterrein. Zo werd de film geselecteerd op het Off Camera International Film Festival in Polen.