Koen Wauters gaat Tom Boonen volgen

Koen Wauters kruipt voor een nieuw VTM-programma in het wiel van Tom Boonen. Bedoeling is een uniek portret te brengen van zowel de actieve wielrenner, alsook van de man die begint aan het leven na de koers.

“Samen met hem zal ikzelf - en later ook de kijker - bevoorrechte getuige zijn van sleutelmomenten in zijn leven. Hoe laadt hij zich op voor de nieuwe koersen, het WK? En in hoeverre speelt ‘het stoppen’ al mee in zijn hoofd?”, zegt Wauters. Het programma zal een inkijk geven in de wereld van Tom Boonen als topwielrenner, maar ook de eerste stappen in zijn ‘nieuwe’ leven volgen. “Hoe wil hij de periode na zijn wielercarrière zin geven? Welke droom wil hij nog realiseren? Maar ook, en vooral: wie is de Tom – family man, papa, trouwe copain, nuchtere Kempenaar,… - achter de Bom van Balen?”, gaat Wauters verder.

De ene Vlaamse volksheld die de andere volgt dus. Het geeft het programma een extra element: gesprekken tussen twee bekende mannen die weten wat het is om een leven in én buiten de schijnwerpers te hebben. "Het feit dat Koen Wauters me gaat volgen op het moment dat de camera’s van de sportjournalisten uitgaan, geeft me een comfortabel gevoel. Hij weet als geen ander hoe het is om onophoudelijk onder een vergrootglas te leven en wat dat met een mens doet : van de meest moeilijke tot de meest euforische momenten. Ik ben blij dat hij de komende tijd mijn ‘compagnon de route’ is”, zegt Tom Boonen daarover. 

VTM gaat voor dit programma in zee met productiehuis Borgerhoff & Lamberigts. Wanneer het programma te zien zal zijn en hoe het zal heten is nog niet bekend.