'Lichaam van Coppens' bekroond in Hamburg

Op het World Media Festival in Hamburg heeft 'Het Lichaam van Coppens' voor het tweede jaar op rij de Gold Media Award gewonnen. Het programma met Staf en Matthias Coppens was genomineerd in de categorie Edutainment.  

Met deze Gold Media Award komt ‘Het Lichaam van Coppens’ nu ook automatisch op de shortlist voor de Grand Prix Award, de belangrijkste prijs van het World Media Festival, die dit jaar op 11 mei wordt bekend gemaakt.  Vorig jaar ging die Grand Prix Award naar de VTM/Eén serie ‘Wauters vs Waes’, ook al een productie van TvBastards. 

Het World Media Festival bekroont de beste internationale producties uit alle takken van de media. In totaal werden honderden producties van over de hele wereld ingezonden voor een jury van toonaangevende communicatieprofessionals uit de hele wereld. Vroeger wonnen naast ‘Het Lichaam van Coppens’ en ‘Wauters vs Waes’ ook al andere Vlaamse programma’s zoals ‘Wat Als?’ en ‘Tomtesteron’ World Media Awards.

In ‘Het Lichaam van Coppens’ proberen Matthias en Staf originele en verrassende, wetenschappelijk getinte kijkersvragen te beantwoorden met experimenten met hun eigen lichamen.