Instagram verwart taart met borsten

Een foto maken van een heerlijk dessertje en hem meteen op Instagram zetten. Klinkt herkenbaar, niet? De Britse Sue Moseley zal in het vervolg echter twee keer nadenken vooraleer ze nog foto’s van desserts op Instagram plaatst. Haar account werd namelijk een tijdje geblokkeerd omdat een foto van een taart volgens de sociaalnetwerksite verdacht veel leek op een borst.

Op paaszondag maakte dochter Jenny een traditionele Britse ‘Simnel Cake’. Haar trotse moeder nam een foto en plaatste die op Instagram. Toen de vrouw een tijdje later haar account wilde bekijken, kreeg ze een melding dat het geblokkeerd was. Haar foto was volgens de netwerksite “seksueel suggestief en bevatte naaktheid".

De dochters van de vrouw voelden zich schuldig, omdat hun moeder dacht dat ze al haar foto’s op Instagram kwijt was. Daarom voerden de vrouwen actie op sociale media, met de hashtag #freethenipple en #Boobgate. En met succes, want de vrouw haar account werd een tijd later met succes weer vrijgegeven. “I’m back”, postte de vrouw meteen nadien.

Een woordvoerder van Instagram heeft inmiddels gereageerd op het voorval. Hij vertelde dat het om een spijtig misverstand ging. “We verontschuldigen ons voor dit ongemak. We hebben geprobeerd het euvel zo snel mogelijk op te lossen.”