Met deze app ontdek je wie op Tinder zit

Voor nog geen vijf euro kan je op de website/app Swipebuster persoonlijke gegevens opvragen van elke Tinder-gebruiker. De makers van de bekende datingapp waarschuwen de gebruikers voor het delen van te veel persoonlijke informatie.

Tinder is een veelgebruikte app en heeft verschillende singles bij elkaar gebracht. Met Swipebuster kom je meer te weten over iemands biografie, locatie en of dat de gebruiker een voorkeur heeft voor mannen of vrouwen. Swipebuster kan je ook laten zien wanneer een gebruiker voor het laatst op Tinder zat.

"Tell us who you want to bust" is het eerste wat de website van je vraagt. Enkel een naam en plaats van de Tinder-gebruiker is voldoende om meer te weten. Zo is het makkelijk voor iedereen om te achterhalen of dat vrienden, familie of wildvreemden nog steeds Tinder gebruiken.

Legale manier 
Swipebuster lijkt gebruik te maken van gegevens op een dubieuze manier. Maar het is een legale, en niet de enige, manier om aan gegevens te geraken van gebruikers. De data van Tinder-gebruikers is zelfs op een eenvoudige manier toegankelijk voor iedereen die een beetje kennis heeft van programmeren.

De website maakt gebruik van een API van Tinder. API’s maken het mogelijk om andere programma’s (van andere bedrijven) te creëren die werken als een soort plug-in van de Tinder-app.