Trekt Instagram staart in na kritiek?

De felbesproken nieuwe tijdlijn van Instagram zou vandaag gelanceerd worden, maar dat lijkt toch niet door te gaan. Instagram kreeg heel wat kritiek te verduren van gebruikers, die bezorgd waren over het aantal likes dat ze zouden verliezen door de nieuwe tijdlijn. Instagram liet gisterenavond in een tweet blijken dat ze de lancering zou uitstellen na alle kritiek. Eerder had Instagram al een handleiding online gezet, waarin wordt uitgelegd hoe je je oude tijdlijn kan behouden.

Instagramberichten werden altijd in chronologische volgorde weergegeven op de tijdlijn, maar dat zou nu dus veranderen. Althans, dat was de bedoeling, want Instagram liet gisteren blijken dat de lancering zal uitgesteld worden "na te luisteren naar haar gebruikers". De vraag is nu of die er wel degelijk komt.

Petitie
Er was een petitie gestart tegen het nieuwe initiatief die al door 314.653 mensen werd ondertekend. Instagram lijkt nu te bezwijken onder die druk.

Wat als nieuwe tijdlijn er toch komt?

Mocht de vernieuwde tijdslijn er toch komen, is het handig om de handleiding te volgen die Instagram eergisteren online zette. Met een nieuw algoritme wordt berekend welke posts het meest interessant zijn voor elke gebruiker apart, en die komen bovenaan te staan. Een beetje zoals Facebook al jarenlang doet, dus. Bedoeling is dat je bij iedereen die je volgt de 'berichtmeldingen' inschakelt. Dat moet account per account gebeuren, een hele klus dus. Vele Instagrammers zijn daarom bezorgd, want wie zal hen nu nog blijven volgen?