Dit is hij dan: de nieuwe iPhone

Apple heeft in de vooravond zijn nieuwste iPhone voorgesteld: de iPhone SE. Het gaat opvallend genoeg om een kleiner model. Nochtans lijken de schermen van smartphone steeds groter te worden.

De iPhone SE komt er in 4 kleuren: zilver, goud, roosgoud en donkergrijs. Deze kleine iPhone heeft dezelfde camera en processor als zijn grote broers, de iPhone 6 en 6S plus. Ten laatste eind mei zou hij in de Belgische rekken moeten liggen.

Sinds dit jaar is de verkoop van de iPhone niet meer gestegen. Slecht nieuws voor Apple, want de iPhone is de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf. Deze iPhone moet die verkoop terug aanzwengelen en Apple denkt dat te doen met een nieuw, klein en vooral goedkoop model. De iPhone SE kost in de VS nieuw 399 dollar, 100 dollar minder dan de tot nu toe goedkoopste.

Nieuwe iPhone cruciaal voor Apple?
Deze nieuwe iPhone is voor Apple misschien wel de belangrijkste sinds de allereerste op de markt kwam, negen jaar geleden. Want voor het eerst sinds toen stijgt de verkoop van de iPhone niet meer. En dat is slecht nieuws voor Apple, want de iPhone zorgt voor het leeuwendeel van hun winst.