Paus heeft eigen Instagramaccount

Paus Franciscus (79) heeft nu ook een eigen Instagramaccount. Deze middag werd er de eerste foto op gepubliceerd. Die toont het hoofd van de katholieke kerk in gebed verzonken en met de commentaar 'Bid voor mij' in negen talen van het Pools tot het Arabisch. De paus zal voortaan onder 'Franciscus', de Latijnse vorm van zijn naam, foto's en korte videobeelden op het tot Facebook behorende fotoplatform met gebruikers over de hele wereld delen.  

De paus had op zijn Twitteraccount aangekondigd nieuwe paden te bewandelen: "Ik sla een nieuwe weg in, op Instagram, en met jullie de weg van de barmhartigheid en tederheid van God", tweette hij. 

Op Twitter is paus Franciscus uitgesproken succesvol. Hij had na zijn ambtsaanvaarding in maart 2013 de account @Pontifex van zijn voorganger overgenomen. Inmiddels bereikt hij in negen talen meer dan 25 miljoen volgers. De Instagramaccount met de eerste bijdrage van de paus had na een uur al meer dan 50.000 volgers en de foto van de biddende paus rond de 12.000 'likes'.