Muse intimideert met drones in Paleis 12

De Britse rockband Muse heeft gisteravond het eerste van vier concerten in Brussel gespeeld. In Paleis 12 aan de Heizel treden ze telkens op voor 16.000 man. En die krijgen niet alleen muziek op het podium, maar ook een spektakel boven hun hoofden. Want nu en dan cirkelen drones in de zaal. Muse wou daar vorig jaar op Werchter ook al mee uitpakken, maar dat was uiteindelijk verboden.

Het idee van onbemande vliegtuigjes tijdens concerten had de band al een tijdje. Ze maakten eerst een plaat over iemand die verandert in een menselijke drone en noemden die toepasselijk ‘Drone’. Nu gaan ze een stapje verder en laten ze eindelijk drones vliegen in de zaal. “We wilden dat de drones een intimiderend gevoel zouden geven, je wat ongemakkelijk zouden laten voelen”, zegt drummer Dominic Howard.

Op Rock Werchter vorige zomer wilde Muse de drones al laten vliegen, maar dat mocht toen niet. De drones zijn niet het enige technologische hoogstandje tijdens de concertreeks. De band speelt ook op een draaiend podium, dat centraal in de zaal staat. “Op die manier kan je echt oogcontact maken met meerdere mensen en op een bepaalde manier communiceren,” aldus de drummer.