Apple-topman doorprikt illusie

Craig Federighi, de senior vicepresident van Software Engineering bij Apple, heeft bevestigd dat openstaande maar ongebruikte apps geen invloed hebben op je iPhone-batterij. Dat deed hij in een e-mail naar een Apple-klant. Het mailtje werd op de website 9to5Mac geplaatst en ging daarna ook viraal op het internet.

Wordt de levensduur van je iPhone verlengd als je veel ongebruikte apps afsluit? Een iPhone-gebruiker vroeg zich dit af en e-mailde zijn vraag naar Apple-baas Tim Cook. De vorige CEO, Steve Jobs, stond erom gekend om van deze mailtjes soms wel eens te beantwoorden. Cook stuurde de vraag liever door naar het hoofd Software Engineering Craig Federighi.

Fabeltje
Volgens Federighi is het een fabeltje dat je batterij langer meegaat als je veel apps afsluit door ze in het multitask-venster weg te gooien. Al zei hij dat niet met zoveel woorden. Federighi antwoordde heel simpel 'nee' op de vraag of het afsluiten van apps de batterij ten goede komt. Om toch positief te eindigen sloot hij de mail af met een lachende smiley.  

 

Foto: 9to5Mac

Batterijduur zelfs korter   
De redactie van 9to5Mac kon verklaren waarom dit fabeltje niet blijkt te kloppen. Door het constant sluiten van apps gaat je iPhone namelijk niet langer mee, maar mogelijk zelfs korter. Door apps veelvuldig af te sluiten en vervolgens weer op te starten, zou je meer energie verbruiken, dan wanneer ze gewoon in “pauze” staan.