Dit was de eerste VTM NIEUWS On Tour

We zijn er voor u. Dat mag u best letterlijk nemen, want in Het Depot in Leuven vond gisteren de eerste VTM NIEUWS On Tour plaats. Heel het jaar trekken de ankers, journalisten en hoofdredactie door heel Vlaanderen om aan het publiek te tonen hoe VTM NIEUWS gemaakt worden. Leuven mocht de spits afbijten.

Nieuwsanker Stef Wauters praatte de avond aan elkaar. Hoofdredacteurs Kris Hoflack en Nicholas Lataire legden aan het publiek de dagelijkse werking van het VTM NIEUWS uit. Ze beantwoordden de vragen van het publiek en die vragen kunnen soms kritisch zijn.

Ook journalisten Robin Ramaekers, Jan De Meulemeester en Merijn Casteleyn waren er gisteren bij in Leuven, zij gaven meer uitleg over specifieke onderwerpen zoals oorlogsjournalistiek, politiek en sport.

VTM NIEUWS On Tour trekt nog een heel jaar rond in Vlaanderen. De lijst met data en locaties wordt binnenkort bekendgemaakt. Hou onze website, Twitter en Facebook dus zeker in het oog.

"Maar wat gebeurt er nu écht achter de schermen?"
De verwachtingen waren hoog, maar de eerste VTM NIEUWS On Tour was duidelijk een groot succes. Sommige aanwezigen vroegen zich vooral af welke spannende taferelen zich achter de schermen afspelen. Achter nam nieuwsanker Stef Wauters nog ruim de tijd om "selfies" te nemen met enkele fans.