Dit zijn de zes pop-uprestaurants

De zes pop-uprestaurants openen volgende week vrijdag de deuren voor het grote publiek. Wekenlang hebben de duo’s alles op alles gezet om een aantrekkelijk concept uit te werken waarmee ze de jury, hun gasten én de kijker thuis kunnen overtuigen. Na verschillende brainstormmomenten en coaching van juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst is dit wat de zes pop-uprestaurants zullen serveren.

In 'Bikke & Smooz' serveren de vriendinnen Gillian & Caroline ontbijt en lunch. Zij trekken de gezonde en zelfs veganistische kaart. Ze gebruiken geen alledaagse ingrediënten, maar gaan aan de slag met exotische kruiden. Hun buren Miette & Willem openen 'Jalapeño Loco' en brengen de Mexicaanse zon in hun taco’s. Terwijl Miette cocktails shaket, zorgt Willem samen met zijn chef voor de zon op het bord.

Amanda & Sven schotelen in 'Kommáti' in Genk het lekkerste uit de Griekse keuken voor. De boezemvrienden leerden elkaar kennen in Griekenland en gaan op de site van C-mine aan de slag. Ook in Genk openen Myrthe en Giordano 'L’Oro Nero'. Ze zullen er Giordano’s Italiaanse roots uitspelen. De pizzaoven, waarin alle gerechten worden klaargemaakt, staat centraal.

De Limburgse zussen brengen Sicilië naar Kortrijk. Hun pop-up ‘Strombowli’ is is geïnspireerd door de Mount Stromboli, de actieve stratovulkaan voor de noordkust van het Italiaanse eiland. Ze serveren alles in kommetjes en eten moet met lepel en vork, maar zonder mes. Het Gentse koppel Jan & Nele opent ernaast 'Mémé Gusta'. Ze gingen aan de slag met tweedehands meubels en servies en brengen echte klassiekers uit groetmoeders keuken.