Wildvreemden huwen in experiment op VTM

Je leert iemand kennen, je wordt verliefd, je ontdekt dat het meer is dan verliefdheid, je stapt in het huwelijksbootje. Het is, min of meer, de weg die veel koppels afleggen. Maar wat als je het omdraait?

Wat als je mensen samenbrengt op basis van wetenschappelijke parameters, laat trouwen en kijkt of ze dan ook verliefd worden? Vanaf 7 maart wordt die vraag onderzocht in ‘Blind Getrouwd’ op VTM.

Zes singles vertrouwen in het programma op vier experts om hun ideale match te vinden. Als die gevonden is, beginnen ze meteen aan de mooiste dag van hun leven: ze trouwen. Na het huwelijksfeest volgt de huwelijksreis en dan is het meteen samenwonen geblazen. ‘Blind Getrouwd’ is een sociaal experiment dat op een andere manier naar relatievorming wil kijken.

Onderzoekers willen niets aan het toeval overlaten, maar door middel van onderzoek, kennis en expertise de kansen op het slagen van een relatie laten toenemen.

Onderzoeken hoe het beter kan

Seksuoloog Alexander Witpas is één van de experts die de matches samenstelde. Hij legt uit waarom dit sociaal experiment er kwam: “Heel veel mensen hebben relatieproblemen of blijven alleen. Vaak ligt dat aan een slechte matching. Wij willen onderzoeken hoe dat beter kan.”