Samsung lanceert waterdichte Galaxy S7

Vandaag lanceert Samsung de Galaxy S7. Het toestel om de concurrentie met de iPhone opnieuw aan te scherpen. Op elf maart ligt het in de rekken. Wat moet u weten over het nieuwste model?

De prijs is altijd een bepalende factor als het over nieuwe smartphones gaat. Goed om weten is dat er twee modellen zijn: de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. De eerste heeft een richtprijs van 700 euro, de tweede van 800 euro. In eerste instantie verschijnen ze in zwart, wit en goud. In de loop van het tweede kwartaal komt daar zilver bij.

Waterdicht
Het ontwerp wijkt niet veel af van de Galaxy S6: opnieuw een combinatie van glas en aluminium. Vooral het feit dat het scherm nog een stukje doorloopt langs de zijkanten, valt op. Die extra schermruimte zou ook extra functionaliteiten hebben. Wel nieuw is de stof- en waterbestendigheid. Laat je de S7 per ongeluk in het toilet vallen, dan zou het toestel in principe ongeschonden opgevist kunnen worden. Je kan ze volgens Samsung een halfuur lang tot anderhalve meter onder water dompelen.

Meer geheugen, scherm altijd aan
De S7 is met 5,1 inch iets kleiner dan zijn gebogen broertje van 5,5 inch. De telefoons worden uitgebracht met 32 of 64 GB geheugen. De S6 ging tot 128 GB, maar dat vond Samsung niet meer nodig omdat het geheugen met een microSD-kaart kan worden uitgebreid, tot 200GB. Ook nieuw is dat het scherm altijd aan staat en informatie weergeeft. Dat kan dankzij zuinige amoled-technologie. Onder de motorkap is de smartphone krachtiger dan zijn voorganger en heeft de batterij meer capaciteit.

Betere camera
Maar het vlaggenschip van deze nieuwe Samsung moet de camera zijn. Die kreeg een update al gaat het nu om een 12 megapixelcamera, terwijl de vorige nog een 16 megapixel was. Het grote verschil zit hem in het diafragma: dat is groter, waardoor er betere foto’s bij weinig licht gemaakt kunnen worden.

Gadgets
En Samsung zet echt wel in op die camera, getuige daarvan de gadgets die bij het toestel horen. Een externe camera die 360° in het rond kan filmen en verbonden is met de smartphone. Of de Oculus Gear VR, waar de S7 perfect in past.