Netflix koopt 'Belgica'

Netflix gaat 'Belgica', de nieuwe film van Felix van Groeningen, wereldwijd verspreiden op zijn streamingplatform. Netflix heeft de exclusieve wereldwijde rechten verworven op de film.

De onderhandelingen gingen van start op het Sundance Film Festival waar ‘Belgica’ de openingsfilm was en van Groeningen aan de haal ging met de Prijs voor Beste Regisseur. Onmiddellijk na de eerste vertoning volgde er een initieel bod. Voor zowel producent Dirk Impens als van Groeningen was het echter belangrijk dat er voldoende territoria overbleven voor bioscoopexploitatie, zeker in landen waar ‘The Broken Circle Breakdown’ goed heeft gewerkt.

Het is de eerste keer dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan Netflix. Regisseur Felix van Groeningen en Dirk Impens zijn bijzonder opgetogen over deze deal, aangezien het publieksbereik van ‘Belgica’ hierdoor exponentieel toeneemt. 

‘Belgica’ is het verhaal van broers Frank en Jo die elkaar uit het oog verloren zijn, maar terug naar elkaar toe groeien wanneer Frank aan de slag gaat in het café van Jo. 

Bekijk ook: