Dit zijn de meest gestreamde Belgen

Lost Frequencies heeft de eerste Ultratop Streaming Award gewonnen. Deze nieuwe prijs beloont de Belgische artiest wiens nummer of repertoire het meest wordt gestreamd. En het is dus Lost Frequencies die dankzij het nummer ‘Are You With Me’ met de prijs gaat lopen.

“Heel bijzonder is dat Lost Frequencies met 'Reality' ook nog eens het tweede meest gestreamde nummer van het jaar leverde”, zo zegt Sam Jespers, directeur van Ultratop. De top 5 wordt vervolledigd door 'Rhythm Inside' van Loïc Nottet, 'Strange Entity' van Oscar & The Wolf en 'Rio' van Netsky. Naast Oscar & The Wolf, Lost Frequencies, werden ook Stromae, Dimitri Vegas & Like Mike en Selah Sue veel gestreamd op Apple Music, Spotify en Deezer.

Betere muziekverkoop dankzij streaming

Voor het eerst in vijftien jaar is de verkoop van muziek in België trouwens opnieuw gegroeid. Dat is grotendeels net e danken aan het toegenomen gebruik van streamingdiensten. Maar ook de fysieke verkoop van muziek hield min of meer stand, mede dankzij de verdere - zij het relatieve - opmars van vinyl, zo meldt de Belgian Entertainment Association (BEA).