Kanye West smeekt Zuckerberg om geld

Rapper Kanye West vraagt Mark Zuckerberg om financiële hulp. Hij richtte een hele reeks Twitterberichten aan de baas van Facebook met de vraag om hem te helpen. De zanger heeft naar eigen zeggen miljoenen dollars schulden.

“Ik schrijf dit aan jullie, broeders, terwijl ik nog 53 miljoen dollar schulden heb”, klinkt het in een van de eerste berichten. Drie uur later klinkt het iets minder bescheiden: "Mark Zuckerberg, investeer een miljard dollar in de ideeën van Kanye West, nadat je je gerealiseerd hebt dat hij de grootste levende artiest is en de grootste artiest aller tijden.

Na enkele berichten over de Grammy's doet West weer een - ietwat opdringerige - oproep aan Zuckerberg. "Marck Zuckerberg, ik weet dat het jouw verjaardag is, maar kan je me tegen morgen bellen, alstublieft. Je houdt van hiphop, je houdt van mijn werk... Ik ben je favoriete artiest, maar je ziet dat ik amper kan ademen en je speelt nog steeds mijn album in je huis."

West roept ook de hulp in van de internetgemeenschap:

De rapper richt niet enkel tot de Facebookbaas, maar ook tot Larry Page, een van de oprichters van Google. "Jullie in San Francisco luisteren thuis allemaal naar rap, maar jullie helpen nooit echte artiesten." Daarna wordt het zelfs ietwat gênant. "Jullie zouden eerder een school in Afrika openen, dan dat jullie het land echt helpen. Ik wil jullie hulp... help mij..."

"En ja, er staan spelfouten in mijn berichten... zo weten jullie dat ik het ben...", klinkt het op het einde. Toch een beetje een beetje een vreemde manier van een wereldster om hulp te vragen...