'The Revenant' grote slokop op Bafta's

'The Revenant' van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu heeft in Londen vijf Britse filmprijzen (BAFTA's) gewonnen, waaronder die van beste film, beste regie en beste acteur, voor Leonardo di Caprio. De BAFTA voor beste actrice ging naar Brie Larson in 'Room'.

Regisseur Gonzalez was heel gelukkig toen hij de award kreeg voor beste film, hij vond het "overweldigend". Leonardo Dicaprio was ook zeer tevreden. In zijn speech bedankte hij zijn moeder, die op het moment van de uitreiking jarig was. "Ik groeide op in een achterbuurt maar zij reed elke dag drie uur lang om me naar een goede school te brengen. Ik zou hier niet staan zonder haar", zei hij.

Brie Larson kreeg een award voor beste actrice, voor haar rol in 'Room' waarin ze een jonge moeder speelt. Kate Winslet werd beloond voor haar rol in 'Steve Jobs'.

De Bafta’s zijn de belangrijkste Britse filmprijzen en worden beschouwd als een indicator voor de Oscars. 'The Revenant' is met twaalf nominaties ook daar een van de grote favorieten.