Duizenden mensen nemen afscheid van Wally

Om 11 uur is Eddy Wally begraven in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate. De witte kist met het lichaam van Wally werd rond 10 uur opgehaald met een lijkwagen, waarna een twee uur durende uitvaartplechtigheid volgde.

Op de viering maakten talloze bekende Vlamingen hun opwachting. Wendy Van Wanten, Koen Crucke, Vader Abraham, Luc Steeno, Jimmy Frey en Herman De Croo.

Tijdens de dienst bracht Bart Herman een muzikale ode aan Eddy Wally en ook Christoff en Jens van The Voice Kids zongen tijdens de uitvaart. Jens bracht ‘Een Ster’, het nummer waarmee hij won in de finale van de muziekwedstrijd, en Christoff kwam met zijn versie van het Onze Vader.

Vanmorgen
Vanmorgen stond al een driehonderdtal mensen klaar aan de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate om de begrafenis van Eddy Wally vanop de eerste rij te kunnen volgen. Sommigen stonden al sinds 7 uur vanochtend te wachten.

"Ons Eddy'tje was unieke mens"
Vele bekende Vlamingen namen vandaag afscheid van Eddy Wally. Zo woonde onder meer Herman De Croo, Bart Herman, Koen Crucke en Herr Seele de uitvaartplechtigheid in Zelzate bij. Ook Wendy Van Wanten was fel geëmotioneerd: “Ons Eddy’tje was een unieke mens, we gaan hem missen”.

'Onzevader' van Christoff
Zanger Christoff sloot de uitvaartplechtigheid van Eddy Wally af, met zijn versie van het Onzevader.

"Wally opnieuw bij zijn Mariëtje"
"De kist met Eddy Wally werd naar buiten gedragen op de tonen van 'You'll Never Walk Alone', onder luid applaus van de vele mensen die hier buiten de begrafenisplechtigheid op grote schermen hebben bijgewoond. In totaal stonden er zo'n 1500 mensen en in de kerk een 1200", dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme die de plechtigheid bijwoonde.

"De familie is daarna vertrokken naar het kerkhof waar Eddy Wally in intieme kring begraven werd. Hij zal een plaats krijgen naast Mariëtje. Want het was toch de wens van Eddy om zo snel mogelijk terug bij zijn Mariëtje te zijn."