Clooney en Amal op bezoek bij Merkel

George Clooney was samen met zijn vrouw Amal deze voormiddag op bezoek bij Duits bondskanselier Angela Merkel. Ze hadden het er over de Europese vluchtelingencrisis.

George Clooney en zijn vrouw, mensenrechten advocaat Amal Alamuddin Clooney, werden vanochtend in alle sereniteit ontvangen bij Angela Merkel. Gisteren nog woonde het koppel de opening van het Filmfestival in Berlijn bij. Daar was Clooney te gast naar aanleiding van zijn rol in de film Hail, Ceasar! van de gebroeders Coen.

Maar over film werd er vanochtend zeker niet gebabbeld. Wel op de agenda vandaag: de Europese vluchtelingencrisis. De vluchtelingencrisis is sowieso een veelbesproken onderwerp op de Berlinale dit jaar. Gisteren nog gaf Clooney toe dat de filmwereld te traag reageert op het humanitaire probleem. Hij liet meteen ook blijken dat er een afspraak met Merkel op zijn planning stond. Die ontmoeting is intussen achter de rug. Verder zal het koppel later vandaag ook een bezoek brengen aan een opvangcentrum voor vluchtelingen.

Clooney uitte in het verleden al meermaals zijn bezorgdheid en betrokkenheid betreft de problematiek in Syrië. Hij vertelde de BBC vorig jaar al dat hij van plan was om meer te doen om de bevolking van Syrië te helpen, zonder zich daarvoor politiek te engageren. Zijn huwelijk met de Libanese Amal zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Ze gaf hem een nieuw perspectief op het land. Tot 2014 was de acteur trouwens ook Boodschapper van de Vrede voor de Verenigde Naties.