Zo zal uitvaart Eddy Wally eruitzien

Om 11 uur wordt Eddy Wally begraven. De twee uur durende dienst zal plaatsvinden in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate en zal ook live te volgen zijn op de website van VTM NIEUWS. Dit mag u morgen verwachten.

Om 10 uur zal een gouden lijkwagen de witte kist met het lichaam van Eddy Wally ophalen. Zijn familie volgt achter de lijkwagen in een witte limousine. Zij zullen allemaal in het wit gekleed zijn, Eddy Wally zelf ligt ook in een wit kostuum in de kist.

Om 11 uur start dan een traditionele uitvaartplechtigheid in de Sint-Laurentiuskerk. Op die viering maken talloze bekende Vlamingen hun opwachting. Wendy Van Wanten, Koen Crucke, Vader Abraham, Luc Steeno, Jimmy Frey en Herman De Croo hebben hun komst al bevestigd.

Muziek

Tijdens de dienst brengt Bart Herman een muzikale ode aan Eddy Wally en ook Christoff en Jens van The Voice Kids zullen zingen tijdens de dienst. Jens brengt ‘Een Ster’, het nummer waarmee hij won in de finale van de muziekwedstrijd, en Christoff brengt zijn versie van het Onze Vader.

Op de tonen van ‘You’ll Never Walk Alone’ zal de kist dan de kerk worden uitgedragen. Daarna gaat het richting het kerkhof, waar het lichaam van Eddy Wally naast dat van zijn vrouw Mariëtje in het graf wordt gelegd.

Security

Er wordt morgen niets aan het toeval overgelaten. Voor, tijdens en na de viering zal er extra personeel worden ingezet om de veiligheid te garanderen. Er lopen acht security-agenten rond, vijf politieagenten en er is ook tien man gemeentepersoneel opgetrommeld voor de begrafenis.

Voor de aanwezigen geldt de regel vol=vol. In de kerk is plaats voor 800 à 900 man, een 2.000-tal rouwenden kunnen op de Grote Markt de dienst volgen op drie schermen. Het plein wordt afgesloten met dranghekkens van zes uur ’s morgens tot 15 uur. Er zijn ook 5.000 bidprentjes gedrukt.