Hollywooddiva Zsa Zsa Gabor opgenomen

De 99-jarige Hollywooddiva Zsa Zsa Gabor moet een heelkundige ingreep ondergaan. De artsen moeten de vroegere Miss Hongarije een nieuwe maagsonde geven. Dat deelde haar negende echtgenoot, Frederic Prinz von Anhalt (72), dinsdag mee. "Ik ben er natuurlijk niet gerust in, want de ingreep gebeurt onder narcose", zei de in Duitsland geboren man. De operatie moet de komende dagen gebeuren.

Twee dagen na haar 99ste verjaardag (op 6 februari) was Gabor maandag met ademhalingsproblemen met de ziekenwagen naar het Ronald Reagan UCLA Medical Center in Los Angeles gebracht. Volgens von Anhalt had ze water in de longen en koorts gekregen, nadat er te veel slijm in haar keel was opgekropt. Het verplegend personeel in de woning van het koppel kon niets verder meer ondernemen.

Na een beenamputatie in 2011 en verschillende beroertes is de actrice al langer bedlegerig en moet ze om het uur verpleegd worden. Via een maagsonde wordt ze kunstmatig gevoed.

De meeste van haar Hollywoodfilms draaide de in Hongarije geboren actrice in de jaren vijftig, waaronder "Moulin Rouge" (1953) en "Touch of Evil" (1957). Haar laatste verschijning voor de filmcamera's dateert van 20 jaar terug in de komedie "A Very Brady Sequel" (1996). Met von Anhalt is ze sinds 1986 gehuwd.