Marina Wally tekent als eerste rouwregister

In het Oost-Vlaamse Zelzate is vanochtend een rouwregister geopend voor Eddy Wally. Dochter Marina ondertekende het register als eerste. "Rond 9 uur stond hier al een tachtigtal mensen aan te schuiven", zegt burgemeester Frank Bruggeman van Zelzate.

Eduard Van De Walle werd geboren in Zelzate in 1932. Hij woonde lang in de Evergemse deelgemeente Ertvelde maar verhuisde midden 2011 terug naar het OCMW-rusthuis Home Bloemenbos in Zelzate.

Eddy Wally was een echte Zelzatenaar, zegt burgemeester Frank Bruggeman. "Zijn dochter Marina heeft als eerste het rouwregister ondertekend. Het was emotioneel voor haar. De muziek van Eddy speelt op de achtergrond en dat zorgt ook voor ingetogen momenten. Een tachtigtal mensen stond rond 9 uur al aan te schuiven om het register te ondertekenen." 

Het rouwregister ligt nog tot aan de begrafenis in het gemeentehuis op de Grote Markt in Zelzate. Wally wordt op zaterdag 13 februari begraven in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate. In Evergem, waar Eddy Wally ook zijn befaamde feestzaal Paris Las-Vegas uitbaatte, wordt er dinsdagmorgen een rouwregister geopend.