Eddy Wally overleden op 83-jarige leeftijd

Eddy Wally is zaterdagavond rond 23.00 uur op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Frank Bruggeman, de burgemeester van Zelzate, aan VTM NIEUWS bevestigd.

De zanger, die sinds juli 2011 in het rusthuis Bloemenbos in Zelzate verbleef, spendeerde de voorbije weken in het ziekenhuis door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan de maag. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Wally overleed aan de lichamelijke gevolgen van zijn hersenbloeding. Volgens zijn manager heeft de zanger afscheid kunnen nemen van zijn geliefden en heeft hij enkele dagen voor zijn dood nog uitgedrukt dat hij gelukkig was. Eddy Wally wordt zaterdag begraven.

'The Voice of Europe'

Eduard Van de Walle werd geboren op 12 juli 1932 in Zelzate. In 1956 huwde hij met zijn vrouw Mariëtte, een jaar later werd hun dochter Marina geboren. Vanaf 1960 stortte Wally zich op zijn zangcarrière. Zijn eerste single 'Cherie' was meteen een schot in de roos. Wally raakte ook over de grens bekend, niet alleen met zijn muziek, maar door zijn flamboyante kledingstijl en zijn kenmerkende uitspraken. Hij noemde zichzelf 'The Voice of Europe'.

In 2010 raakte Eddy Wally onwel op een podium. Een aantal maanden later werd hij getroffen door een hersenbloeding. In 2012 kreeg hij met de dood van zijn vrouw een nieuwe klap te verwerken. Sindsdien verbleef Wally in een woon- en zorgcentrum en verdween hij grotendeels uit de spotlights. Eind juni werd hij geveld door een zware longontsteking, sindsdien verslechterde zijn toestand snel. 

Bekijk ook: