Leonardo DiCaprio krijgt 'Oscar'

Leonardo Dicaprio heeft nog steeds geen Oscar te pakken. Maar dat zal niet lang meer duren. Als het van enkele fans in Rusland afhangt ten minste.

Een groepje Russen in het noordoosten van Jakoetië heeft een mooie actie op poten gezet. Ze verzamelen goud en zilver dat ze zullen smelten en verwerken tot een Oscar beeldje voor de Amerikaanse filmster Leonardo DiCaprio. Dit omdat de acteur –volgens hen onterecht – nog steeds geen oscar beeldje mee naar huis mocht nemen.

Bezielster van deze mooie actie is Tatyana Yegorova. Die vertelde aan de Russische pers dat ze er al lang aan dacht om Leonardo een beeldje te bezorgen. Pas na ze The Revenant – de film waarvoor hij genomineerd werd als Beste Acteur – zag besloot ze dat het eindelijk tijd was.

Zo'n 100 fans zouden momenteel hun steentje bijgedragen hebben. De 'Oscar for Leo' groep heeft nog geen manier gevonden om de prijs bij DiCaprio te bezorgen, maar Yegovora heeft er het volste vertrouwen in dat het toch zal lukken. 

Of DiCaprio binnenkort een écht beeldje op z’n nachtkastje mag plaatsen, dat komen we eind februari te weten. Dan vindt de uitreiking van de 88e Academy Awards plaats.