Zuckerberg wordt steeds rijker

Facebook-oprichter en -topman Mark Zuckerberg is de afgelopen week weer wat rijker geworden. Zijn bezit overschreed de $50 miljard aan vermogen. Daarmee nadert hij Bill Gates van Microsoft als rijkste man in technologie ter wereld. Dat meldt de Bloomberg Billionaires Index, een dagelijkse ranking van de 400 rijkste mensen ter wereld.

Bill Gates blijft onder techondernemers aan kop met zijn $78,7 miljard aan vermogen. Maar Zuckerberg zit hem dus aan de hielen. Hij is momenteel de tweede rijkste techondernemer. Volgens de laatste cijfers van Bloomberg haalde hij zelfs de CEO van Amazon, Jeff Bezos ($49,1 miljard), in.

Facebook: een succesverhaal
Eerder werd al bekend gemaakt dat Facebook voor het eerst meer dan één miljard dollar winst heeft gemaakt in één kwartaal. Het verpulvert die grens zelfs, met meer dan anderhàlf miljard dollar winst in de laatste drie maanden van 2015. Facebook verdient nu 2.3 euro per jaar, per gebruiker, aan reclameboodschappen.

Ook WhatsApp, de mobiele berichtendienst én eigendom van Facebook, deed het goed. De app haalde voor het eerst de kaap van de 1 miljard gebruikers. Dat maakte het bedrijf maandagnacht bekend. Het gaat Zuckerberg dus allemaal voor de wind.  

Bekijk ook: