AMERIKAANSE PREMIÈRE BLACK OP SXSW

Er komt maar geen einde aan de goednieuwsshow van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun veelbesproken tweede langspeler ‘Black’ heeft namelijk een uitnodiging op zak voor het toonaangevende, Amerikaanse showcasefestival SXSW (South By Southwest) in Austin, Texas.

De film wordt er vertoond als onderdeel van het 'Narrative Spotlight' programma, dat bestaat uit 'high-profile' narratieve speelfilms die in Austin hun wereld-, of Amerikaanse première beleven. Van de 17 films komen er 12 uit de Verenigde Staten, drie uit Groot-Brittannië, een uit Griekenland en met 'Black' dus ook eentje uit België.

'Black' ging vorig jaar nog in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, waar hij de Discovery Award in de wacht sleepte. Intussen bleef de film maar prijzen en selecties verzamelen. Zo won de film onder andere de Publieksprijs op het Film Fest Gent, en de Prijs voor Beste actrice voor hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio op het Internationaal Filmfestival van Tallinn.

Vorige week nog werd bekend gemaakt dat El Arbi en Fallah door het Amerikaanse Fox werden gevraagd voor de regie van de internationale misdaadthriller 'The Big Fix'.

SXSW wordt sinds 1987 jaarlijks in Austin, Texas georganiseerd. Vroeger was het enkel een muziekfestival, maar sinds 1994 focust SXSW zich ook op film en interactieve media. Het festival is dé plek waar invloedrijke creatievelingen elkaar ontmoeten en vindt plaats van 11 tot 20 maart.

Bekijk ook: