Paus ambieert filmcarrière

Paus Franciscus zal als eerste paus ooit meespelen in een langspeelfilm. Hij zal zichzelf vertolken in de familiefilm 'Beyond the sun'. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety.

De film, die geproduceerd zal worden door Ambi Pictures, is een "avonturenfilm voor gezinnen, gebaseerd op het testament". Franciscus wil zo de boodschap van Jezus overbrengen op kinderen. "We zijn enorm enthousiast en dankbaar dat de Helige Stoel wil deelnemen aan deze film. Het is meer dan een film voor ons, het is een boodschap, en er is niemand beter dan de paus om een belangrijke sociale en spirituele boodschap te brengen", zegt coproducent Andrea Lervolino.

Film met boodschap
"Het is een grote eer voor Andrea en ik om de mogelijkheid te hebben om samen te werken met Zijne Heiligheid, om zo de bekendheid van zijn boodschap te verspreiden", voegde medeoprichter Monika Bacardi eraan toe. "We zullen een film maken waarop alle betrokkenen trots kunnen zijn. Alle families die deze film zullen zien, zullen naast geëntertaind ook (geestelijk, red) geraakt worden."