Sir Terry Wogan (77) overleden

Britse radio- en televisiepresentator Sir Terry Wogan is op 77-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat meldt de BBC en is door zijn familie bevestigd.

Wogan werd geboren in het Ierse Stadje Limerick en is vooral bekend als commentaarstem bij de Britse uitzending van het Eurovisiesongfestival. Hij was ook een van de bezielers van het liefdadigheidsproject ‘Children in Need’, dat hij ook elk jaar presenteerde tussen 1980 en 2014.

Daarnaast was hij een icoon bij de Britse radiozender BBC Radio 2. Tussen 1972 en 1984 presenteerde hij de populaire ochtendshow ‘The Breakfast show’. Hij verliet de radio om zich op TV te concentreren. In 1993 kwam hij terug bij BBC Radio 2 om bijna 17 jaar het ochtendprogramma ‘Wake Up to Wogan’ te presenteren. Dat programma was het best beluisterde radioprogramma van het Verenigd Koninkrijk, met miljoenen regelmatige luisteraars.

In 2005 werd hij door Queen Elisabeth tot ridder geslagen. Volgens Tony Hall, algemeen directeur van de BBC, was Terry Wogan "een nationale schat". "We hebben een fantastische vriend verloren", reageerde hij.