Joseph Fiennes speelt Michael Jackson

De Britse acteur Joseph Fiennes (Shakespeare in Love) kruipt in de huid van Michael Jackson, dat meldde The Guardian eerder deze week.

De Britse tv-film zal zich afspelen na de terroristische aanslagen van 9/11 en gaat over een trip die Jackson maakte met zijn beroemde vrienden Elizabeth Taylor en Marlon Brando, van New York naar Ohio.

Dit nieuws werd met gemengde gevoelens onthaald door de fans. Opvallend is natuurlijk dat Fiennes een blanke acteur is, terwijl Jackson van Afro-Amerikaanse afkomst was. Fiennes nuanceert dit in Entertainment Tonight. Hij stelt dat Jackson op dat moment in zijn leven dichter aanleunde tegen een blanke huiskleur, door zijn veelbesproken pigmentprobleem.

In 2011 werd er voor het eerst gesproken over deze reis van het drietal. Vanity Fair schreef destijds dat Jackson Brando en Taylor had uitgenodigd voor het concert dat hij op 10 september 2001 zou geven in Madison Square Garden. De terroristische aanslagen die de dag erop plaatsvonden, zorgen ervoor dat er niet meer gevlogen kon worden, waarna het drietal een auto huurde om terug te rijden naar Californië.

Elizabeth Taylor wordt volgens The Guardian gespeeld door Stockard Channing (Grease) en Marlon Brando door Brian Cox (Troy).