Facebook like-knop krijgt gezelschap

Afgelopen week kondigde Facebook de komst van de Reactions aan. De langverwachte uitbreiding van de like-knop dus. Binnenkort kunnen we een bericht binnenkort niet alleen leuk vinden, maar ook aangeven dat we er blij of misschien wel verdrietig van worden.

Naast de like kun je binnenkort ook reageren met sad (huilende emoji), love (emoji-hartje), wow (emoji met open mond), angry (emoji die boos kijkt) en haha (lachende emoji). Onderaan een bericht wordt getoond hoeveel van de verschillende reacties zijn ontvangen: tien likes, twee wow's en één love, bijvoorbeeld. Een leuk extraatje voor de liefhebbers: de emojis worden geanimeerd wanneer je erover scrolt.

De uitbreiding is niet alleen goed nieuws voor de gebruikers die op een blitsere manier willen reageren op berichten van anderen. Ook Facebook zelf zal hier de vruchten van kunnen plukken. Dankzij Reactions zal Facebook kunnen zien wie op welke berichten positief of negatief reageert. Op deze manier krijgt het bedrijf meer data over hun gebruikers, en voor die informatie betalen adverteerders natuurlijk graag wat meer.  

Facebook test de functie al sinds oktober uit bepaalde regio’s. Nu blijken ze klaar voor de grote onthulling. De nieuwe Facebook Reactions worden de komende weken wereldwijd uitgerold. 

 

I'm in Tokyo today to announce the rollout of Reactions in Japan, our sixth country, along with six new Japanese...

Posted by Chris Cox on Wednesday, January 13, 2016

Foto: Facebook Chris Cox