Céline Dion neemt afscheid van René

Zangers Céline Dion heeft gisteren in Montreal afscheid genomen van haar echtgenoot René Angélil, die vorige week op 73-jarige leeftijd overleed aan keelkanker. In tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd, zong de zwartgesluierde zangeres niet live tijdens de uitvaart.

De begrafenis van Angélil vond plaats in de Notre-Dame Basilica in Montreal waar Celine Dion en haar man 21 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Dion liep hand in hand met haar vijfjarige tweeling de kerk binnen. De oudste zoon van het paar, Réne-Charles, hield een emotionele toespraak. "Vijftien jaar is geen lange tijd voor een zoon om zijn vader te leren kennen... maar jij hebt me voldoende goede herinneringen nagelaten om te delen met mijn jongere broers. Nu ze ouder zullen worden zonder jou, zal ik hen doorgeven wat ik van jou heb geleerd."

Heel wat fans, familieleden en vrienden verzamelden in Montreal om Celine Dion en haar gezin te steunen. Tijdens de plechtigheid weerklonken verschillende nummers van de zangeres, maar zelf bleef ze volledig stil.