Eagles-gitarist Glenn Frey overleden

Glenn Frey, gitarist en stichtend lid van de Amerikaanse rockband Eagles, is maandag gestorven in New York. Hij werd 67 jaar oud.

Volgens de bandleden overleed hij aan de complicaties van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking. Hij was enkele weken geleden ziek geworden. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe we lijden; noch onze liefde en respect voor alles wat hij ons gegeven heeft, zijn familie, de muziekgemeenschap en miljoenen fans overal ter wereld", staat in een persbericht van de band.

De Eagles annuleerden in november vorig jaar nog een optreden in Washington als gevolg van de gezondheidsproblemen van Frey. De bedoeling was om eind dit jaar opnieuw op te treden, maar dat zal dus zonder hun gitarist zijn.

De Eagles waren één van de meest succesvolle groepen in de jaren 1970. Hun grootste hit, "Hotel California", dateert uit 1976. Frey schreef het nummer samen met Don Henley, die nog steeds deel uitmaakt van de groep. Wereldwijd verkochten ze 150 miljoen platen.

Na de split boekte Glenn Frey nog een solosucces met "The Heat is On", dat gebruikt werd in de film Beverly Hills Cop uit 1984. Sinds 1994 touren de Eagles opnieuw samen.