Lenty Frans is Miss België 2016

De 21-jarige Lenty Frans uit het Antwerpse Sint-Lenaarts is de nieuwe Miss België 2016. Dat maakte juryvoorzitster Darline Devos zaterdagavond bekend aan het einde van een galashow in Plopsaland De Panne. Zij kreeg het kroontje van haar voorgangster, de Antwerpse Annelies Törös.

Lenty Frans was de beste van 30 finalistes en mag zich een jaar lang de mooiste vrouw van België noemen. De 21-jarige studeert geneeskunde en houdt van dans. Dat ze ook populair was onder haar medekandidates bewijst haar bijkomende titel als Miss Sympathy.    

Eerste eredame werd de 18-jarige Stephanie Geldhof uit Erpe-Mere. De 20-jarige Bo Praet uit Laarne mocht als tweede eredame mee het podium op.

Studies onderbreken
"Ik wist op het eerste moment niet wat er gebeurde. Ik ben uiteraard heel blij met deze titel", aldus Frans die meteen in de armen viel van haar ouders en zus. "Ik schrok wat van deze overwinning. Ik ga nu eerst wat genieten, maar daarna wil ik aan de slag. Activiteiten doen, fotoshoots maken, en uiteraard België zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

Voor papa Danny was de overwinning ook een verrassing. "Ik gunde het iedereen, maar ik vond toch dat Lenty het kroontje het meest verdiende." Lenty gaf meteen aan dat ze haar studies geneeskunde een jaartje stop zal zetten. "Zij krijgt daarvoor onze goedkeuring", aldus de ouders.

Beeld: Fox