Zuckerberg wil huis met stemherkenning

Facebookbaas Mark Zuckerberg wil dit jaar zijn huis uitrusten met artificiële intelligentie. Dat zei hij in een nieuwjaarsbericht.

Stemherkenning

Zuckerberg wil de software vooral gebruiken om hem te helpen met zijn werk en zijn huishouden te runnen. Hij wil daarvoor bestaande technologie aanpassen en laten werken op stemherkenning. Zo wil hij met een paar woorden muziek, licht en temperatuur kunnen regelen in zijn huis.

Babymonitor

Daarnaast dient het systeem ook om Zuckerberg’s kersverse dochter Max te monitoren. Het systeem moet hem dan verwittigen als er iets gaande is in de slaapkamer van het meisje. Ook vrienden die aanbellen zouden door het systeem herkend en automatisch binnen gelaten worden.

Iron Man

Als inspiratie koos Zuckerberg een personage uit de stripheldenfilms van Marvel. “Denk aan Jarvis uit Iron Man,” zei hij in zijn post. Het is niet de eerste keer dat Zuckerberg zijn goede voornemens met de wereld deelt. Eerder besliste hij om elke maand minstens twee boeken te lezen en Mandarijns te leren. Ook dit wil hij helemaal alleen doen.

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, January 3, 2016

Voor de software wil Zuckerberg zich baseren op die van Iron Man uit de gelijknamige film.