Motörhead-frontman Lemmy overleden

Lemmy Kilmister, frontman van de metalband Motörhead, is vannacht overleden. Dat berichten verschillende muzieksites en het nieuws is intussen ook bevestigd op de Facebookpagina van Motörhead.

Lemmy werd 70 jaar oud, en zou zijn gestorven na een kort gevecht tegen een agressieve kanker. De man sukkelde al geruime tijd met zijn gezondheid, hij was een verstokt roker en drinker. In september kondigde de metalband aan alle concerten te annuleren tot hun frontman helemaal was hersteld.

Ian Fraser "Lemmy" Kilmister werd op kerstavond 1945 geboren in het Britse Staffordshire. In 1975 richtte hij de band Motörhead op en was er zanger, bassist, songschrijver en enige constante lid. De groep bracht 20 albums uit en verkocht wereldwijd zeker 30 miljoen exemplaren. Hun bekendste nummer "Ace of Spades" groeide uit tot een rockklassieker.

Fles per dag

Lemmy zelf werd vooral een icoon door zijn gedrag naast het podium. De man dronk sinds zijn dertigste naar verluidt een fles whiskey per dag en nam ook amfetamines. Recentelijk grapte hij nog dat hij was overgeschakeld van whiskey naar vodka "om gezondheidsredenen".

Lemmy verklaarde dat hij tot aan zijn dood zou doorgaan met muziek, "zelfs als ik een stok nodig heb om op het podium te komen". Het laatste concert van Motörhead was vorig jaar op het festival Graspop in Dessel.