"Voor Colombia ben ik echte Miss Universe"

De ongelukkige Miss Colombia heeft voor het eerst gereageerd op de verkiezing van Miss Universe in Las Vegas. Ze werd daar tot de winnares gekroond, tot de presentator besefte dat hij de verkeerde naam van het kaartje had gelezen. “Alles gebeurt om een reden”, zegt ze daar nu over. “En weet je, voor Colombia ben ik de enige echte Miss Universe.”

De 21-jarige Ariadna Gutierrez werd overstelpt door camera’s bij haar vertrek in de luchthaven van Las Vegas. Want ook al is ze nu niet Miss Universe, ze gaat wel met de meeste aandacht lopen. “Ik ben nu heel rustig en ben tevreden met de rol die ik heb gespeeld tijdens de verkiezing.”

De verkiezing van Miss Universe zondagavond draaide uit op een gênante vertoning. Gutierrez was al met het kroontje op haar hoofd enthousiast aan het zwaaien, toen de presentator pas besefte dat hij zich had vergist en de verkeerde naam had gelezen. Het kroontje werd meteen afgenomen en op het hoofd van Miss Filipijnen gezet.

De organisator van Miss Universe heeft intussen laten weten dat presentator Steve Harvey volgend opnieuw welkom is om de show te presenteren. “Hij was grappig en wordt heel graag gezien”, klinkt het.