Dit zijn de nieuwe VTM NIEUWS-programma's

Vanochtend is bij VTM de nieuwe programmatie voor het voorjaar bekendgemaakt. Daarbij zijn ook enkele nieuwe programma's van de nieuwsdienst. Ontdek ze hier.

  • 'De Kroongetuigen'

De derde reeks van De Kroongetuigen start met de zaak Pandy, het hallucinante dossier rond de Hongaarse dominee Andras Pandy die in de jaren negentig zes van zijn familieleden vermoordde en hun lichamen op gruwelijke manier deed verdwijnen.  Jeroen Wils maakt een realistische reconstructie van de feiten én van de verhoren op basis van de gerechtelijke dossiers. Wat heeft de moordenaar bezield om zulke gruwelijke feiten te plegen? Hoe slaagden speurders erin om het net rond de dader toe te trekken? En wat was de impact op de nabestaanden?

  • 'Moerkerke en de Mannen'

Wat drijft een hooligan om altijd weer op zoek te gaan naar die ultieme confrontatie? Hoe leven mannen met een alcoholverslaving? En waarom willen sommige mannen playboys zijn? Cathérine Moerkerke gebruikt haar vrouwelijke intuïtie in gesprekken met openhartige mannen. Ze stapt binnen in de werelden van verschillende mannen, met hun specifieke gevoeligheden en karakteristieken. 

  • 'Lotgenoten'

De grote treinramp in Buizingen, de gasramp in Gellingen of de kettingbotsing op de E17 in Nazareth. In 'Lotgenoten' reconstrueren we een aantal grote rampen die ons land getekend hebben.