Drummen voor 1e vertoning Star Wars

Vanochtend is in Antwerpen Star Wars VII: The Force Awakens in première gegaan. De eerste voorstelling in ons land, om 10 uur vanochtend, was al meteen uitverkocht. De fans stonden te drummen voor een plaatsje in de zaal. Vandaag zullen over heel België meer dan 200 voorstellingen te zien zijn van de nieuwe Star Wars-film. 

"Nostalgische ervaring"

“Ik ben geen fan van Star Wars”, zegt VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme in Antwerpen. “Maar ook ik heb genoten van deze film. Ik ben zelf opgegroeid met de eerste trilogie, eind jaren ’70, begin jaren ’80. Deze nieuwe film grijpt terug naar die traditie, met mijn grote held Han Solo, opnieuw gespeeld door Harrison Ford, die intussen al 73 jaar is. Voor mij was het vooral een nostalgische filmervaring.”

Adil El Arbi: "Ooit Star Wars regisseren?"

Terwijl het grote publiek vanochtend voor de eerste keer naar de film kon gaan kijken, ging gisterenavond de nieuwe film van Star Wars in ons land al in avant-première voor de VIP's. Meest enthousiast was ongetwijfeld Adil El Arbi. “Het wordt sowieso een goede film”, zei hij vooraf. “Als ze nog regisseurs zoeken voor een volgende Star Wars-film, ze weten ons te vinden”, solliciteerde hij nog.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens is vanaf vandaag te zien in België.