Dit werd het meest gezocht in 2015

Internetgigant Google heeft zijn jaaroverzicht voor 2015 gepubliceerd. In dat interactieve verslag maakt het bedrijf bekend welke zoekopdrachten en evenementen populair waren in het afgelopen jaar. In ons land was de populairste zoekterm ‘Charlie Hebdo’. Loïc Nottet was dan weer de meest gezochte Belgische persoonlijkheid.

De resultaten van Google geven inzicht in de onderwerpen waar mensen het afgelopen jaar informatie over opzochten. Zo staan in de top drie van populairste zoekopdrachten in ons land ‘Charlie Hebdo’, ‘Secret Story 9’ en ‘Tour de France 2015’. De populaire televisieshow ‘K3 zoekt K3’ staat op zes.

Wereldwijd: Lamar Odam

Wereldwijd is de meest gezochte zoekterm ‘Lamar Odam’, een Amerikaanse basketbalspeler die dit jaar bewusteloos werd aangetroffen in een bordeel, met cocaïne, opium en viagra in zijn lijf. Op nummer twee staat ‘Charlie Hebdo’, op nummer drie ‘Agar.io’.

Wat is ...?

Nog een opvallend lijstje in de jaarresultaten van Google zijn de meest populaire zoekopdrachten die starten met ‘Wat is …’ In deze categorie werd in ons land het vaakst gezocht naar ‘Wat is nurfen’, dat aan bod komt in de populaire Canvas-reeks ‘Bevergem’. Op twee staat ‘Wat is tax shift’ en op drie ‘Wat is de regel van drie’.