Politie: "Pronk online niet met Adele-ticket"

De drie concerten van Adele in Antwerpen raakten in een mum van tijd uitverkocht. Vele fans bleven dan ook teleurgesteld en ticketloos achter, maar voor de gelukkigen was de euforie des te groter. En dus postten ze massaal foto’s van de tickets op social media. Geen goed idee, waarschuwt de federale politie. Oplichters kunnen de streepjescode namaken en het ticket kopiëren.

Het was de woordvoerder van de federale politie, Peter De Waele die als eerste inspeelde op de vele foto’s op social media: “Toon ze beter niet op sociale media, want wie je streepjescode kan kopiëren krijgt een gratis concert.” Als je ze dan toch wil delen met je netwerk, doe het dan met de streepjescode afgedekt, luidt de boodschap.

Als een oplichter erin slaagt om de streepjescode te kopiëren, kan hij ook probleemloos het ticket namaken. Wordt dat valse ticket als eerste geregistreerd bij het concert, dan is het echte ticket waardeloos. In de krant Het Nieuwsblad bevestigt Tele Ticket Service het verhaal. Dat bedrijf staat in voor de verkoop van de tickets: “Oplichters speuren momenteel social media af, op zoek naar unieke barcodes om tickets na te maken”. 

De oplichters hebben meestal geen interesse in het concert, maar verkopen de tickets door op de zwarte markt. “Adelefans betalen woekerprijzen en ze beseffen niet eens dat het om een vervalst ticket gaat”, luidt het in de krant.