Dossier Terreur in Parijs

Eagles Of Death Metal met U2 in Parijs

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die tijdens de Parijse terreuraanslagen van 13 november optrad in de muziekclub Bataclan, zal op het podium verschijnen tijdens een van de concerten die U2 de komende dagen in de Franse hoofdstad geeft. Dat meldt het muziekblad Billboard op zijn website.

De popgroep U2 treedt zondag en maandag op in de AccorHotels Arena in Parijs. Tijdens een van die optredens zal de Ierse band het gezelschap krijgen van de rockers van Eagles of Death Metal, zo heeft Billboard vernomen. Ook Josh Homme, de medeoprichter van de band die niet aanwezig was in de Bataclan, zal daarbij aanwezig zijn. Het is nog niet duidelijk tijdens welke van de twee optredens de twee bands het podium zullen delen.

Verder kondigt Billboard ook aan dat Eagles of Death Metal zijn Europese tournee vanaf februari 2016 zal verderzetten. De rockgroep had zijn Europese concertreeks stopgezet na de schietpartij en gijzeling die in de concertzaal Bataclan aan negentig mensen het leven kostte. Ook een optreden in het Koninklijk Circus in Brussel werd daardoor geannuleerd.

Bekijk hier het interview met de band over de aanslag in Parijs: