Ex-zanger Stone Temple Pilots overleden

Scott Weiland, de vroegere zanger van de Amerikaanse rockband Stone Temple Pilots, is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse websites vrijdag. Het overlijden werd nadien bevestigd door zijn management.

Weiland was jarenlang de zanger van de grungeband Stone Temple Pilots en was ook de frontman van de 'supergroep' Velvet Revolver, waar onder meer Guns and Roses gitarist Slash deel van uitmaakte. Twee jaar geleden werd hij uit Stone Temple Pilots gezet. De man overleed in zijn slaap, wordt op zijn Instagram-account meegedeeld, tijdens een tourstop in Bloomington, nabij Minneapolis in de staat Minnesota.

De doodsoorzaak is volgens verschillende websites nog niet bekend. Weiland kende een lange geschiedenis van drugsgebruik. "Onze vriend Scott Weiland is overleden. Ik ben er kapot van, mijn gedachten gaan vanavond naar de famillie", tweette Dave Navaro, gitarist bij Jane's Addiction, zo meldde hollywoodreporter.com.

Volgens tmz.com werd Weiland in de avond dood aangetroffen op zijn tourbus. De zanger was momenteel op tour met Scott Weiland & The Wildabouts. De band had donderdagavond een optreden in de Medina Ballroom in Medina nabij Minneapolis, maar Weiland werd volgens TMZ net voor het optreden dood aangetroffen.