D'Ardennen krijgt Amerikaanse remake

De Belgische film D'Ardennen van regisseur Robin Pronts krijgt een release en een remake in de Verenigde Staten. Dat bevestigt producent Bart Van Langendonck van het productiehuis Savage Film. De film lokte in België al zo'n 140.000 mensen naar de bioscoop. 

"We kijken er naar uit om samen met Bart en Savage Film het verhaal van D'Ardennen aan het Amerikaanse publiek voor te stellen", verklaarde Robbie Brenner, Partner en President Film van het in Los Angeles gevestigde productiehuis The Firm. Brenner verdiende haar sporen als producent van films als het met drie Oscars bekroonde Dallas Buyers Club en Out of the Furnace. "Dit familiedrama over het verraad tussen twee broers behoorde tot de films waar dit jaar het meest naar werd uitgekeken in Toronto." 

Van Langendonck, die naast Pronts speelfilmdebuut ook films als Rundskop, Labyrinthus en The Land of the Enlightened produceerde, bevestigde ook dat de originele versie van D'Ardennen volgend jaar een bioscooprelease in de VS krijgt.  "Ik ben uiteraard enorm opgetogen met het feit dat iemand uit godbetert Ohio of Colorado binnenkort ook naar D'Ardennen kan kijken", reageert Pront. "En over een paar jaar misschien zelfs naar de remake. Ik ben alvast zeer benieuwd wat het Amerikaanse equivalent van een Johnny is."

Naast de remake en release in de Verenigde Staten zijn er ook vergevorderde onderhandelingen voor een Koreaanse remake van de Vlaamse thriller die bij ons ondertussen al 140.000 toeschouwers naar de bioscoop lokte.