Zo eindigt Playboy naakttijdperk

De 48-jarige Canadees-Amerikaanse actrice Pamela Anderson mag geschiedenis schrijven als het allerlaatste naakt dat in de Amerikaanse versie van het tijdschrift Playboy te bewonderen valt. Het tijdschrift gaat zich, in tijden van zware blootconcurrentie op het internet, vernieuwen.

Dat de lezer van het blad als knallend afscheid voor de veertiende keer (!) opgescheept zit met Anderson in Evakostuum, zal niet overal in goede aarde vallen. Anderson sluit af wat niemand minder dan Marilyn Monroe in het debuutnummer van 1953 begon: naakt op de cover. Het nummer ligt op 11 december bij de krantenboer. Vanaf januari/februari zullen enkel nog de interviews - dé aangehaalde reden om het blad te kopen - onthullend zijn.

Braken
Anderson legt in de testamenteditie ook haar zieltje bloot, in een lang interview met acteur-regisseur James Franco. Daarin verklapt zij onder andere dat zij in de aanloop naar haar eerste photoshoot voor het blad, in 1989, zo nerveus was dat zij moest braken.

Nog "provocerend"
In de toekomst zal Playboy nog steeds foto's van aantrekkelijke (jonge-)dames bevatten, nog steeds in "provocerende" houdingen, maar wel met iets om het lijf.

Baywatch
Andersons carrièreverwezenlijkingen bevatten, naast haar grote ontboezemingen in Playboy, vijf jaar 'Baywatch' en een huwelijk met de drummer van metalband Motley Crue.

In 1989 stond Pamela Anderson voor het eerst op de cover van Playboy: