Medialaan neemt Mobile Vikings over

MEDIALAAN, het moederbedrijf van onder andere VTM en Qmusic, neemt Mobile Vikings over. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. Mobile Vikings is een telefoonprovider, gespecialiseerd in  mobiele data. Het bedrijf telt 60 werknemers en opereert vanuit Hasselt. Op 6 jaar tijd heeft het een klantenbestand van 240.000 ‘leden’ uitgebouwd.

Mobile Vikings werd opgericht in 2009 en maakt voor zijn activiteiten gebruik van het netwerk van Base. Het bedrijf speelde van in het begin in op het gebruik van mobiele data en creëerde onder zijn ‘leden’ een communitygevoel. Vooral bij jongeren zijn de goedkope databundels populair. Voor de klanten verandert overigens niets: Mobile Vikings blijft bestaan en dezelfde bundels blijven. Het bedrijf telt op 240.000 'leden'. 

MEDIALAAN, vooral bekend om zijn televisie- en radiozenders, werpt zich nu ook op als mobiele dienstverlener. Met MEDIALAAN Mobile krijgt het bedrijf nu ook een volwaardige mobiele afdeling. Die zal geleid worden door Herbert Vanhove, tot nu directeur Innovatie en exploitatie. De overname past volgens CEO Peter Bossaert in de uitbouw van een sterke relatie met de eindgebruiker. “Vanuit onze mobiele activiteiten volgen we Mobile Vikings al langer", zegt Bossaert. "Onze merken werken steeds harder aan het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met hun kijkers of luisteraars. Het is als audiovisueel bedrijf dan ook een logische stap om in die mobiele markt actief te zijn.” 

Het bedrijf wordt naast JIM Mobile een tweede mobiele dienst van MEDIALAAN. JIM Mobile, zelf goed voor meer dan 200.000 klanten, zal bovendien ook integraal worden overgenomen door Medialaan. Tot nu toe werd het klantenbestand nog door Base beheerd. JIM Mobile en Mobile Vikings zullen twee onafhankelijke merken vormen onder MEDIALAAN. Alvorens de overname officieel ingaat, moet de transactie nog worden goedgekeurd door de Europese en Belgische mededingingsautoriteiten.